Свържете се с нас: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

CockpitПрограма за обучение на инструктори за придобиване на квалификация за клас еднопилотни самолети CRI (SPA)

Целта на курса е да се даде адекватно обучение на кандидатите за преподаване на теория, летателно и синтетично летателно обучение, за да може да обучават за квалификация за клас/тип на всеки един едномоторен или двумоторен еднопилотен самолет, за който кандидатът е квалифициран.

Изисквания за започване на обучението:

Кандидатът за сертификат за CRI(SPA) трябва да има най-малко:

  1. За многодвигателни самолети: 500 часа полетно време като пилот на самолети; 30 часа като командир на полет на съответния клас или тип самолет.
  2. За еднодвигателни самолети: 300 часа полетно време като пилот на самолети; 30 часа като командир на полет на съответния клас или тип самолет

Курсът на обучение за CRI (SPA) включва не по малко от:

  • 25 часа преподаване и обучение;
  • 10 часа техническа подготовка, включително преговор на техническите познания, подготовка на плана на занятието и развитие на умения за обучение в класната стая/на симулатор;
  • 5 часа летателно обучение на многодвигателни самолети или 3 часа летателно обучение на еднодвигателни самолети, проведено от FI(A), квалифициран в съответствие с FCL.905.FI, буква „и”.

След успешно завършване на летателната програма с кандидата се провежда летателен изпит в рамките на 01:30 часа пред проверяващ инструктор, определен от ГД „ГВА“.