Свържете се с нас: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Теоретично обучение ATPL

atplКурсът е модулен, 650часа, дистанционна форма на обучение и ежеседмични консултации с преподаватели на АТО „Ратан“, изучават се 9 дисциплини.

Изискване за започване на обучението е валидно свидетелство за летателна правоспособност PPL(A).

На кандидата се предоставят учебници на хартиен и електронен носител за самоподготовка. Учебниците са JEPPESEN EASA ATPL Training. Учебната програма е разделена на седмични периоди като след всеки от тях с кандидата се изпълнява тест за напредъка, който следва да бъде покрит над 75% и се провежда консултация за разясняване на неясни части от учебния материал и за повишаване на подготовката.

Обучението изисква време от 7 до 9 месеца.

След завършване на теоретичното обучение кандидатът полага вътрешен изпит в АТО „Ратан“ и при успех над 75% получава Сертификат за завършено теоретично обучение за ATPL (A).

За да се лицензира кандидатът следва да положи 14 изпита пред ГД „ГВА“ на английски език. Сесиите с изпити се публикуват на сайта на ГД „ГВА“ www.caa.bg . Изпитите трябва да бъдат взети до приключване на летателната подготовка и да предхождат датата на летателните проверки за CPL(A)/IR(A).